Mituri și fapte

MIT: Copilul nostru este scund din vina noastră.

Deficitul de creștere este adesea ereditar. Acest lucru înseamnă că este transmis genetic de la părinți la copil. Prin urmare, la fel cum s-ar putea transmite ochii căprui către copilul dumneavoastră - nu este nimic din ce ați fi putut face pentru a preveni tulburarea de creștere a copilului dumneavoastră.

Chiar dacă tulburarea de creștere a copilului a fost cauzată de o boală de bază, acest lucru este, de asemenea, necontrolabil și, prin urmare, nu este vina dumneavoastră.

Singura cauză reală a unei tulburări de creștere ce poate fi prevenită este malnutriția dar chiar și atunci, dacă apare într-o țară civilizată, ar putea să fie rezultatul unei alte probleme de bază.

Mit: Nu putem face nimic în legătură cu înălțimea copilului nostru

Deși majoritatea tulburărilor de creștere sunt ereditare, aceasta nu înseamnă că nu există nimic din ce puteți face pentru a ajuta copilul să crească.

Există o serie de tratamente pentru tulburările de creștere - inclusiv tratament cu hormon de creștere, hormoni sexuali sau proceduri chirurgicale. Tipul de tratament recomandat va depinde de tipul deficitului de creștere și istoricul medical pe care îl are copilul dumneavoastră.

Pentru a afla mai multe, cititi secțiunea tratamente pentru creștere.

Mit: Toți copiii mici sunt agresați

Nu este o regulă ca toți copiii mici să fie agresați și nu există cifre exacte disponibile în acest sens. Copiii pot fi foarte sinceri și subliniază întotdeauna diferențele evidente, cum ar fi "ești foarte scund" sau "de ce ești atât de mic?", dar aceste remarci nu sunt întotdeauna spuse  într-un mod rău intenționat.

Învață copilul când și cum să explice altor copii despre deficitul de creștere. Păstrând o abordare deschisă, vei fi surprins cât de ușor copiii se pot adapta la diferențele altora.

FAPT: Tulburările de creștere nu afectează inteligența

Tulburările de creștere nu afectează capacitatea cognitivă sau mentală. Copilul tău va fi capabil de a performa la fel de bine ca și colegii lui de la școală, și nu ar trebui să fie determinat să creadă că tulburarea de creștere i-ar putea afecta inteligența.

În cazul în care copilului îi este dificil sa facă față nivelului intelectual din clasă, ar putea fi de fapt o problemă de încredere în sine în clasă, mai degrabă decât o problemă de inteligență.

Mit: Tratamentul cu hormon de creștere este bun pentru toată lumea

Hormonul de creștere este un tratament eficient în anumite cazuri. Cu toate acestea, nu este potrivit pentru toată lumea și ar putea să nu ofere întotdeauna efectele scontate.

Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră ce tip de rezultate se pot aștepta de la un tratament cu hormon de creștere în cazul copilului dumneavoastră.

Mit: Hormonul de creștere este foarte periculos

Hormonul de creștere, la fel ca orice alt medicament eliberat pe baza unei prescripții medicale, are efecte secundare și trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră acest aspect.

FAPT: Nu trebuie să utilizați un ac pentru a injecta copilul cu hormon de creștere

În cazul în care copilul dumneavoastră se confrunta cu o frica de ace, există mecanisme fără ac livrate gratuit. Vorbiți cu medicul dumneavoastră despre tratamentul cel mai potrivit pentru copilul dumneavoastră.

Rate this content

Average: 4.5 (2 votes)

Feedback Form