Confruntarea cu viața de zi cu zi

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în minte atunci când vă adaptați viața de acasă la dizabilitatea copilului dumneavoastră.

Acestea includ ajutoare și ajustări în casă și la școală, la fel și la cumpărături de haine.

Ajutoare și ajustări în casă sau la școală

În viața de zi-cu-zi, a fi mai scund decât ceilalți poate duce la tot felul de probleme practice. Multe din obiectele care sunt prea mari sau prea înalte îi pot face copilului viața mai grea. De exemplu, atunci când mănâncă la masă, sau stă în bancă la școală, folosirea chiuvetei sau a toaletei poate fi dificilă.

Pe măsura ce copilul dumneavoastră se va maturiza, va avea  probleme cu tastaturile, bancomatele, cutiile poștale sau chiar rafturile de la supermarket.

Ajustările și ajutoarele pot atenua aceste dificultăți. Ele pot fi :

Mobilă în plus – de exemplu să mai adăugați un taburet la masă, birou sau canapea.

Toalete cu un mecanism de spălare și uscare – în cazul în care copilul dumneavoastră nu ajunge să se curețe.

Tastatura și mouse-uri mai mici la școală.

O clemă: aceasta este un băț extensibil cu un clește la un capăt cu care copilul să se ajute să ajungă la diverse lucruri.

Încercați să nu comandați un mobilier ‘special’ – în schimb încercați să plasați în casă ajutoare pentru copilul dumneavoastră pentru a ajunge la diverse lucruri.

De exemplu, nu lăsați copilul să mănânce la o masa mai mică, ci încercați să-i oferiți un taburet astfel încât acesta să poată să ajungă la masă.

În acest fel copilul dumneavoastră poate fi mult mai independent – de exemplu, să-și ia cu el aceste ajutoare atunci când merge la rude sau la prieteni.

Îmbrăcăminte și încălțăminte

Îmbrăcămintea și încălțămintea reprezintă un subiect important în rândul tinerilor cu tulburări de creștere. Este destul de dificil să gasești ceva distractiv pentru vârsta lor, în special pentru copiii care intră în adolescență.

Coping with daily lifeExistă unele magazine unde puteți cumpara haine facute la comandă, dar în general acestea sunt destul de scumpe. Pe măsură ce copilul dumneavoastră crește, va fi tot mai îngrijorat de felul în care arată și va dori să se îmbrace la fel ca prietenii săi.

Uniqlo este o companie din Japonia specializată în îmbrăcăminte de dimensiuni mici. Are o gamă de mărimi mai largă comparativ cu alte magazine și haine mult mai ‘fashion’ care se vor potrivi copiilor sau adolescenților.  Încercați de asemenea colecții mici de la distribuitorul local în cazul în care au îmbrăcăminte mai mică pentru adolescenți.

Încercați să faceți și cumpărături online deoarece puteți găsi o mare varietate pe internet. Magazinele online ca My Stature si World of Little Fashion sunt specializate în îmbrăcăminte pentru persoane mici.  Short Persons Support website are de asemenea o listă de îmbrăcăminte și încălțăminte special create pentru persoane de înălțime mică.

Dacă nu puteți găsi îmbrăcăminte pentru copilul dumneavoastră, încercați să găsiți haine care pot fi ușor de adaptat cum ar fi:

Orice haină care se poate sufleca – cum ar fi tricouri, pantaloni, fuste și rochii.

Orice se poate întinde – cum ar fi jegari și dresuri, acestea vor fi din start mai mici.

Accesorii – folosiți accesorii la modă pentru a vă ajuta copilul sa fie în ton cu moda actuală.

Ar trebui să tăiați etichetele de vârstă de pe hainele copilului dumneavoastră. Acest lucru va preveni sentimentul de descurajare (de exemplu să poarte haine pentru 6 ani la vârsta de 11 ani) iar alți copii să vadă ce mărime poartă acesta.

Rate this content

No votes yet

Feedback Form