Tratamente pentru creștere

Tulburările de creștere pot avea diferite cauze, iar tipul de tratament depinde de problemele de sănătate ale copilului dumneavoastră.  Citiți despre tulburările de creștere pentru a afla mai multe informații.

În cazul în care problema este o boală de bază – ca malnutriția, boli cronice sau un medicament pe care copilul îl ia – acestea vor fi prioritare. În general, dacă se tratează boala de bază, deficitul de creștere se va corecta singur. Cu cât se începe tratamentul mai repede, cu atât va avea mai mult efect asupra creșterii copilului dumneavoastră și asupra înălțimii sale.

În unele cazuri poate fi vorba de deficiențe de sinteză a unor hormoni sau a unui factor implicat în creștere. (Pentru a afla mai multe despre acestea citiți secțiunea noastră despre creștere). În aceast caz, copilul necesită un tratament pentru readucerea nivelul hormonilor la normal.

Tratamentele pentru tulburările de creștere includ următoarele. Apăsați pe aceste link-uri pentru a afla mai multe :

Tratamentele vor ajuta creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a mușchilor, țesuturilor și oaselor (inclusiv a organelor reproducătoare) în așa fel încât copilul dumneavoastră să aibă o viață cât se poate de normală.

Luați aminte că în anumite cazuri doctorul va decide că nu este nevoie de un tratament, de exemplu dacă riscurile sunt mai mari deci beneficiile. Tipul de tratament ales, va depinde de situația particulară a copilului dumneavoastră. Întodeauna discutați cu doctorul dumneavoastră despre tratamentele valabile pentru copilul dumneavoastră.

Copiii cu tulburări de creștere vor avea nevoie de consultații într-o mare varietate de specialități care să-i ajute cu tratamentul tuturor simptomelor fizice sau psihice. Vizitați secțiunea ‘Cine mă poate ajuta?’ pentru a afla mai multe.

Rate this content

No votes yet

Feedback Form