Auto-injectare

Va veni o vreme când copilul este pregătit să-și administreze singur tratamentul.

Acesta este un pas înainte foarte important și conferă copilului posibilitatea de a deveni mai independent și mai încrezător în a-și controla boala.

Următoarele sfaturi vă pot ajuta să faceți schimbarea:

 • Implicarea: atunci când copilul este pregătit, dați-i posibilitatea să poarte răspunderea administrării hormonului de creștere- să-l ia din frigider, să prepare doza, să-și elaboreze graficul de recompense - astfel încât să poată să facă cea mai mare parte a lucrurilor în mod independent.
 • Comunicarea: întotdeauna vorbiți cu doctorul înainte să luați decizia de a permite copilului să-și administreze hormonul de creștere.
 • Învățarea: vorbiți cu copilul despre tehnica folosită și dați-i sfaturi despre cum sa facă injecția mai puțin dureroasă.
 • Exercițiu : folosiți un fruct de tip portocală sau prună și un injector de rezervă de la doctor. Exercițiul de acest fel îi va da copilului mai multă încredere pentru momentul în care va trebui să se injecteze singur pentru prima dată.
 • Tehnica: învățați copilul care sunt locurile unde se fac injecțiile – pe coapse și abdomen, deoarece aici există mai multă grăsime și mai puține terminații nervoase. Discutați că este important să schimbe locul de injectare în fiecare zi.
 • Anestezia locală: Învățați copilul cum să amorțească zona înainte de injectare, folosind fie un cub de gheață sau o cremă cu anestezic sau gel.
 • Suport: Aflați dacă există o oportunitate pentru copilul dumneavoastră să se alăture unui atelier de lucru cu alți copii într-o situație similară la spitalul local sau în cadrul grupurilor de pacienți. Aceasta va permite copilului să pună întrebări și să obțină sprijin de la copiii aflați în aceeași situație.
 • Învățați copilul câteva tehnici de relaxare: Acestea vor ajuta la reducerea stresului și a temerilor referitoare la ace. Acestea includ exerciții de respirație și relaxare ghidate.

Odată ce considerați că este pregatit și că instructajul a fost făcut, copilul poate trece la manevra propriu-zisă. Nu uitați:

 • Învățați copilul ca în timpul injecției să stea în șezut sau culcat, sprijinit de o pernă.
 • Încurajați și motivați copilul după prima injecție și după următoarele.
 • Felicitați copilul pentru tehnica și abilitatea cu care a făcut injecția
 • Întrebați copilul periodic ce simte, atât la locul injecției, cât și din punct de vedere emoțional.

Câteodată prima injecție nu decurge la fel de ușor cum am dori. Asigurați-vă că sunteți prezent, astfel încât să-l puteți ajuta în cazul în care are nevoie. Dacă apare vreo problemă, încercați să găsiți împreună soluția. Fiți răbdători și înțelegători astfel încât să puteți încuraja copilul.

Dacă simțiți că nu sunteți de acord cu ideea prin care copilul să-și injecteze singur medicamentul (de exemplu, dificultate de a-l lăsa să se descurce singur, lipsa de încredere în copil sau frica de a pierde controlul) gândiți-vă care este cauza. Vorbiți sincer cu partenerul sau un alt părinte dacă acesta vă poate ajuta să înțelegeți aceste sentimente - amintiți-vă că fiecare etapă pe care o parcurge copilul îl ajută sa fie mai încrezător și mai responsabil cu privire la propria sănătate.

Rate this content

No votes yet

Feedback Form