Tulburări psihologice

Starea mentală a unei persoane poate avea un impact direct asupra corpului său. La unele persoane, probleme psihologice pot duce la probleme de creștere.

Există două tipuri principale de tulburări care pot afecta creșterea:

Neglijare emoțională

Neglijarea emoțională poate apărea atunci când copilul nu beneficiază de sprijinul emoțional de care are nevoie.

Neglijarea emoțională poate afecta sănătatea și dezvoltarea emoțională a copilului. Simptomele pot include sentimente de nesiguranță și tristețe, precum și de dezvoltare motorie slabă și enurezis. S-ar putea, de asemenea, să apară un apetit redus, ca urmare a sentimentelor de anxietate și dureri de stomac după masă, ca urmare a unui aport scăzut de alimente care, în anumite cazuri, poate duce la creștere necorespunzătoare în înălțime.

Neglijarea emoțională nu este întotdeauna intenționată, de exemplu părinții pot fi ocupați cu îngrijirea unui alt copil sau pot fi ei înșiși bolnavi (de exemplu, depresia sau dependența de alcool, droguri).

Dar, indiferent de cauză, copiii care sunt neglijați emoțional vor avea nevoie atât de sprijin emoțional cât și fizic pentru a le putea îmbunătăți starea de sănătate globală și a-i ajuta să se dezvolte.

Tulburări de alimentație: anorexia nervoasă și bulimia

Persoanele cu anorexie nervoasă (de asemenea, numita anorexie) și bulimie simt că sunt prea grași (chiar și atunci când aceștia nu sunt) și folosesc metode extreme pentru a-și menține greutatea scăzută. Ei pot deveni obsedați de greutatea lor și, fie în mod deliberat se înfometează (anorexie) fie mănâncă dar apoi folosesc laxative sau vomită (bulimie). Cele două probleme de sănătate apar adesea împreună.

Ca urmare a acestor obiceiurile alimentare extreme, organismul nu va avea suficientă energie pentru a crește în mod corespunzător. Secreția hormonală va fi, de asemenea, afectată, ducând la o creștere redusă, și, de asemenea, în unele cazuri la pubertate întârziată.

Rate this content

No votes yet

Feedback Form