Tulburări hormonale

Probleme hormonale sau endocrine pot afecta, de asemenea, creșterea. Sistemul endocrin este compus dintr-un număr de glande care secretă hormoni în sânge. (Pentru a afla mai multe despre tipurile de hormoni și ceea ce fac ei, vizitează hormonii, glandele și creșterea).

Defectele hormonale includ probleme cu:

  •  Glanda pituitară: ea produce mulți hormoni diferiți. O problemă cu această glandă, ca urmare a unui defect congenital, traumatism cranian sau tumoră poate duce la deficit de hormon de creștere, ceea ce va reduce creșterea în înălțime.
  • Glanda tiroidă: produce hormonul tiroxină - dacă nu este suficient, procesul de creștere va încetini. Bolile tiroidiene pot fi tratate cu medicamente pentru a înlocui tiroxina lipsă.
  • Glandele suprarenale: eliberează cortizol . Un exces de cortizol, care poate fi cauzat de o tumora în glandele suprarenale sau hipofiză, are un efect inhibitor asupra creșterii, deoarece inhibă eliberarea hormonului de creștere.
  • Metabolismul glucozei: diabet zaharat (de asemenea, numit diabet zaharat de tip 1) este o afecțiune în care organismul nu este capabil să proceseze glucoza (zahărul) în mod corespunzător. Ca urmare, există prea mult zahăr în sânge. Deși diabetul în sine nu provoacă probleme de creștere, în cazul în care organismul nu este capabil de a degrada zaharurile din sânge, pot apărea probleme cu creșterea. Diabetul poate fi tratat cu insulină: acesta este hormonul care determină absorbția glucozei din sânge în celulele organismului, unde aceasta poate fi stocată.

Rate this content

No votes yet

Feedback Form